Waarom een inlogmethode koppelen

Standaard is je account niets meer dan een naam en een cookie in je browser — als je je cookies wist, van browser wisselt of je apparaat kwijtraakt, ben je die toegang voorgoed kwijt. Door een Google-account of e-mailadres te koppelen kun je opnieuw inloggen en precies verdergaan waar je gebleven was, op elk apparaat.

Hoe je er een koppelt

Gebruik op je profielpagina “Google koppelen” of “E-mail toevoegen” onder Gekoppelde accounts. Je kunt beide tegelijk koppelen, en je kunt de app ook anoniem blijven gebruiken als je liever niets koppelt.

Inloggen op een tweede apparaat

Als je inlogt met een methode die al aan een ander account op een ander apparaat gekoppeld is — bijvoorbeeld je hebt je e-mail op je laptop gekoppeld en logt vervolgens met datzelfde e-mailadres in op je telefoon — toont Meetingrid een scherm waarin je wordt gevraagd het samenvoegen van de twee te bevestigen. Alle meetings en beschikbaarheid van beide worden automatisch samengevoegd, jij kiest welke naam/avatar/taal behouden blijft, en als je voor dezelfde meeting op beide apparaten beschikbaarheid had ingevuld, wordt je gevraagd welke versie je wilt behouden.

Een gekoppeld account ontkoppelen

Je kunt op elk moment vanaf je profielpagina een provider ontkoppelen. Is het de enige die je nog hebt, dan waarschuwen we je eerst — als je hem verwijdert, word je weer anoniem en verlies je de mogelijkheid om toegang te herstellen als je dit apparaat kwijtraakt.