Dlaczego połączyć metodę logowania

Domyślnie Twoje konto to tylko imię i plik cookie przeglądarki — jeśli wyczyścisz cookies, zmienisz przeglądarkę albo stracisz urządzenie, ten dostęp znika bezpowrotnie. Połączenie konta Google lub adresu e-mail pozwala zalogować się ponownie i kontynuować dokładnie tam, gdzie skończyłeś/aś, na dowolnym urządzeniu.

Jak połączyć

Na stronie profilu użyj „Połącz Google” lub „Dodaj e-mail” w sekcji Połączone konta. Możesz połączyć obie metody naraz, a jeśli wolisz niczego nie łączyć, nadal możesz korzystać z aplikacji anonimowo.

Logowanie z drugiego urządzenia

Jeśli zalogujesz się metodą już połączoną z innym kontem na innym urządzeniu — na przykład połączyłeś/aś e-mail na laptopie, a potem logujesz się tym samym e-mailem na telefonie — Meetingrid pokaże ekran z prośbą o potwierdzenie połączenia obu kont. Wszystkie spotkania i dostępność z obu kont zostają połączone automatycznie, wybierasz które imię/awatar/język zachować, a jeśli zaznaczyłeś/aś dostępność dla tego samego spotkania na obu urządzeniach, zostaniesz zapytany/a, którą wersję zachować.

Usuwanie połączonego konta

W każdej chwili możesz odłączyć dostawcę na stronie profilu. Jeśli to jedyny pozostały, najpierw Cię ostrzeżemy — jego usunięcie oznacza, że stajesz się ponownie anonimowy/a i tracisz możliwość odzyskania dostępu w razie utraty tego urządzenia.